Bröstpumpsguide: Köpa en singel eller dubbel bröstpump?

Bröstpumpsguide: Köpa en singel eller dubbel bröstpump?

När du överväger att köpa en bröstpump från Elvie, finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till för att avgöra om du ska köpa en enkel- eller dubbelpump. Här är några saker att tänka på, samt fördelar och nackdelar med båda alternativen:

Enkel- eller dubbelpump?

Elvie erbjuder både enkel- och dubbelbröstpumpar, och valet mellan dem beror på dina behov och livsstil.

 

Enkel bröstpump

Fördelar:

  • Lägre pris: En enkelpump är billigare än ett dubbelpaket, vilket kan vara viktigt om du har en begränsad budget.
  • Flexibilitet: Om du oftast ammar från ett bröst och bara vill pumpa på det andra bröstet kan en enkelpump vara tillräcklig.
  • Smidigare för enstaka pumpningar: Om du inte pumpar ofta, utan bara ibland behöver mjölka ur, kan en enkelpump vara mer bekväm och enkel att hantera.

Nackdelar:

  • Längre tid: Eftersom du bara kan pumpa ett bröst åt gången tar det längre tid att pumpa båda brösten. Det kan vara en nackdel om du har en fullspäckad dag och vill att processen ska gå snabbt.
  • Mindre effektivt vid frekvent pumpning: Om du planerar att pumpa regelbundet, kanske flera gånger om dagen, kan en enkelpump kännas ineffektiv eftersom det förlänger hela processen.

 

Dubbel bröstpump

Fördelar:

  • Tidsbesparing: Med en dubbelpump kan du pumpa båda brösten samtidigt, vilket halverar den tid du behöver lägga på att pumpa. Detta är särskilt viktigt om du pumpar ofta eller har ett hektiskt schema.
  • Ökad mjölkproduktion: Att pumpa båda brösten samtidigt kan stimulera mjölkproduktionen bättre än att pumpa ett i taget, eftersom hormonet prolaktin frigörs snabbare när båda brösten stimuleras samtidigt.
  • Effektivare tömning av brösten: En dubbelpump kan hjälpa dig att tömma båda brösten helt och hållet, vilket är fördelaktigt om du vill öka eller bibehålla din mjölkproduktion.

Nackdelar:

  • Dyrare: Dubbelpaketet kostar mer, vilket kan vara ett hinder för dem med en stramare budget.
  • Mer att hantera: Det finns mer utrustning att hålla reda på och rengöra, eftersom du pumpar från båda sidor samtidigt.

 

När ska du välja vilken?

  • Enkelpump: Om du mestadels ammar och bara pumpar ibland, eller om du bara vill pumpa från ett bröst medan du ammar från det andra, kan en enkel Elvie vara ett bra val. Den är också mer prisvärd och smidig för mindre frekvent användning. Här kan du välja mellan Elvie Pump Singel och Elvie Stride Singel. 
  • Dubbelpump: Om du planerar att pumpa regelbundet – kanske för att bygga upp ett mjölklager, gå tillbaka till jobbet eller om du har tvillingar – då är en dubbelpump troligtvis det bästa alternativet. Det sparar tid och hjälper till att upprätthålla en bra mjölkproduktion.  Här kan du välja mellan Elvie Pump Dubbel och Elvie Stride Dubbel. 

 

Några fördelar med Elvies bröstpumpar:

Både singel- och dubbelversionerna av Elvies bröstpumpar har fördelar som gör dem attraktiva:

  • Diskret och handsfree: Elvie är designad för att kunna användas i en BH, vilket gör den diskret och handsfree, så att du kan pumpa utan att behöva sitta stilla eller vara kopplad till en stationär pump.
  • Tyst: En av de största fördelarna med Elvie-pumparna är att de är väldigt tysta jämfört med många andra pumpar, vilket gör att du kan pumpa i nästan vilken miljö som helst utan att störa omgivningen.
  • Appstyrd: Du kan övervaka pumpningen genom en app på din telefon, vilket gör det enkelt att hålla koll på hur mycket du har pumpat och när du behöver tömma.

 

Sammanfattningsvis:

Om du pumpar regelbundet och vill spara tid, eller om du vill optimera din mjölkproduktion, är en dubbel Elvie bröstpump sannolikt det bästa valet för dig. Om du däremot bara pumpar då och då och vill ha en budgetvänligare lösning kan en enkel Elvie vara ett bra alternativ. Oavsett vad du väljer får du en diskret, handsfree och effektiv pump som är designad för moderna mammors behov.

Här hittar du hela utbudet från Elvie. 

 

Tillbaka till blogg