Nyheter

Senaste nyheter

Vilken bärsele passar dig bäst?

12 oktober 2021

 

Kan du känna dig vilsen i djungeln av bärdon? Nu djupdyker vi in på varumärket Ergobaby och benar ut de olika modellerna. Häng med!

 

Du som vill ha en bärsele för hela småbarnstiden

Vill du ha en bärsele som passar från nyfödd, kan hänga med hela småbarnstiden och med möjligheten att vända framåt ska du kika in Ergobabys Omni modeller. I Omni kan du bära från nyfödd (3,2 kg) upp till 20 kg, i alla positioner. Tack vare sin bredd är det här Ergobabys storsäljare med många utmärkelser. Omni finns i nyheterna Omni Dream och Omni Breeze som ersätter de tidigare prisvinnande modellerna Omni 360 och Omni 360 Cool Air Mesh.  

För dig som vill ha en billigare bärsele för hela småbarnstiden

Det är många inköp som ska göras och det kan lätt bli dyrt. det förstår vi. Vill du ha en bärsele för hela småbarnstiden för en billigare peng har Ergobaby två alternativ.

Alternativ 1: Modellen 360 (föregångaren till Omni 360). I denna modell kan du bära i alla positioner upp till 20 kg. Däremot behöver du ett köpa till ett separat spädbarnsinlägg den första tiden (upp till 5,5 kg). Har du redan ett lite äldre barn kan du satsa på denna modell utan inlägg. 360 finns även i ett svalare alternativ i mesh. 

Alternativ 2: Modellen Adapt. I Adapt kan du bära direkt från nyfödd upp till 20 kg, inget inlägg behövs. Däremot kan du inte vända din lilla framåt, utan endast bära vänd mot dig, på höft och rygg. Denna modell passar dig som tycker tre bärpositioner räcker fint. Även Adapt finns i bomull och mesh.

Du som vill ha ett extra mjukt alternativet den allra första tiden 

Bärselen Embrace och bärsjalen Aura från Ergobaby är perfekt för den allra första tiden. Båda bärdon passar från nyfödd (3,2 kg) upp till 11 kg. 

Aura är en sjal i mjuk viskos. Du knyter själv och får en passform som följer din kropp. Öva 3 gånger och sedan är du proffs. Embrace är en extra mjuk bärsele som är enkel att ta på och av - ett perfekt val för dig som inte vill knyta sjal. 

Eftersom det här är alternativ för den första tiden rekommenderas att du endast bär vänd mot dig på mage i dessa modeller.

 

För atleten som värnar extra om miljön 

Aerloom heter Ergobabys Limited Edition modell. Det här är en bärsele tillverkad av återvunnen polyester och stickad i ett stycke vilket innebär att det inte blir något svinn i tillverkningen. Varje bärsele är unik och materialet påminner mycket om det som finns i mjuka sportskor. 

Det här är en ultralätt bärsele (väger endast 660 gram). I Aerloom kan du bära från nyfödd (3,2) kg upp till 15,9 kg vänd mot dig, vänd framåt och på rygg. Det här är bärselen för dig som vill ha en lätt modell som är unik för dig och extra snäll mot planeten.

AVSLUTANDE TIPS!
Tänk på att sätta bärselen högt upp. Den ska sitta högre än du tror, tänk midjan mer än höften. Det gör att vikten hamnar på midjan/höften där du är stark och inte axlarna och placerar även din lilla i en ergonomisk grodposition, vilket innebär en lätt rundad rygg med rumpan nedanför knäskålarna.

Lycka till! 

Läs mer på www.ergobaby.se