BABYZEN

babyzen YOYO+ från BB till sjöss

26 januari 2017

Det började med att Anna letade efter en enkel resevagn. Men det hon fann var istället en vagn vars användningsområden blivit fler och fler ju mer hon & hennes man har använt den. Här berättar hon mer.

Redan när jag var gravid med vår dotter så började jag googla efter den perfekta resevagnen eftersom jag och min man reser så ofta.

Vi flyger både inrikes och utrikes flera gånger per år så jag letade efter en vagn som skulle bli så liten att vi enkelt skulle kunna ta med den som handbagage på flyget men att den ändå skulle vara en bra vagn. 

Jag googlade på vilken vagn som fått bäst i test och då kom YOYOn upp. Först tänkte jag att jag skulle köpa den med bara sittdelen så vi skulle kunna börja använda den då vår dotter blev sex månader men sedan vart efter jag läste på om Babyzen YOYO+ så förstod jag att det gick att köpa den med liggdel så man  kunna ha den redan från det att ens barn var nyfött. 

Precis i samma veva som jag bestämde mig för att vi skulle köpa den så släpptes det babyskyddsadaptrar till den så då köpte jag även dem för jag tyckte att det lät så himla smidigt. Så då blev det hela kittet helt enkelt. 

Helt klart bästa köpet

I början var min man lite skeptisk till hela köpet för vi hade just köpt en helt ny singelvagn och han förstod inte riktigt varför vi även behövde den här vagnen. Men nu så här efteråt så har han sagt att det här helt klart var det bästa köpet. 

BB-väska och Babyzen YOYO+

I samma veva som jag fick hem vagnen så började jag fundera på vad vi skulle ha med oss till BB och hur vi skulle packa BB väskan.

Saken är den att jag skulle föda med planerat kejsarsnitt så jag visste ju att det skulle vara bra att ha händerna fria & slippa bära så mycket sen då vi skulle lämna BB så därför kom jag på att det skulle ju vara bra att rulla vagn istället. 

Först satte jag på liggdelen och sedan tog jag ner spännena på sidan och sedan klickade jag helt enkelt på babyskyddet. På det viset behövde jag aldrig klicka bort liggdelen då jag ville använda babyskyddet på vagnen utan liggdelen var alltid med. 

Lämnade BB rullandes

När vi lämnade BB i april 2016 som nyblivna föräldrar var det perfekt att lägga ner Joelle i babyskyddet, rulla ut till bilen och åka hem. När vi sedan under hela första veckan åkte på återkontroller så använde vi hela tiden YOYOn med babyskyddet på och rullade fram och tillbaka mellan bilen och dit vi skulle. 

Själv förvånad över hur mycket jag använt den inomhus

Ett ställe som jag själv blev förvånad över att jag använde vagnen så mycket som jag gjorde i början var inne i själva lägenheten. Vi hade köpt en säng på hjul som vi hade tänkt ha Joelle i när vi var hemma men istället blev det att vi la babynestet i liggdelen och sedan rullade jag enkelt med mig henne mellan alla rum.

Fler och fler användningsområden

Ju mer vi har använt vagnen ju fler användningsområden har vi hittat till den och eftersom vi även äger båt så var det helt perfekt i somras att ha med oss Babyzen YOYO+ på båten eftersom den tar så liten plats och då man stannar till och går i land är det smidigt att ha barnvagn med sig. 

Smidig cityvagn

Om jag ska jag iväg på stan och vet att jag ska åka kommunalt så brukar jag oftast ta YOYOn för jag tycker det ofta blir trångt på bussar och tåg. Får jag inte plats på bussen med vagnen så fäller jag ihop den innan jag kliver på och ofta när vi går på restaurang och äter så tar vi YOYOn just för att vi kan fälla ihop den och ställa in den under bordet utan att den står i vägen. 

Flugit med den som handbagage flera gånger

Tanken var ju från början att vi skulle ha den som resevagn då vi flög och sedan april 2016 har vi faktiskt hunnit flyga med den flera gånger. Vi har flygit både med Norweigan och SAS och även något annat bolag. Någon gång har de i personalen ifrågasatt då vi velat ta med den som handbagage men då vi fällt ihop den och visat hur liten den blir så har det alltid varit ok.

Smög ombord den en gång

Ja eller, alla gånger utom en har varit ok. En gång då vi flög från Stockholm till Köpenhamn var det någon i personalen som sa att den var för stor för att ta med. Men den gången fällde vi ihop den och tog den bakom ryggen då vi gick på ha ha. Det var ingen som såg så det gick bra även då ha ha. 

Använd som enda vagn på Kanarieöarna

I december 2016 flög vi till Kanarieöarna med YOYOn som enda vagn och rullade den under hela semestern och det fungerade jättebra.

Smidig bilvagn som tar liten plats

Vi rullar ju självklart även vår andra vagn men inte alls så mycket som vi trodde att vi skulle. Ofta så blir det att vi ska iväg med bilen någonstans och då blir det alltid att vi tar YOYOn just för att den är så smidig och tar så liten plats. Speciellt om man ska iväg och storhandla så fungerar det ju inte att man har en stor skrymmande vagn som tar upp halva bagageluckan. 

Flera av mina vänner har blivit nyfikna på den

När jag köpte YOYOn var det flera av mina vänner som frågade vad vi skulle med två vagnar till men efter att de sett hur mycket vi har använt YOYOn så är det flera av dem som säger att den är riktigt smart och att de själva är lite sugna på att bli YOYOägare.

"Anna 33 år bor på Kungsholmen i Stockholm tillsammans med sin sambo och deras dotter Joelle på 9 månader"

 

Lämna en kommentar

Ditt namn
Kommentar