Elvie

Få tid över till annat när du ammar!

22 april 2021

Bröstpumpen är oftast förknippad med otaliga klädbyten och känslan av att vara en uppbunden mjölkmaskin men att pumpa har sina fördelar. Dessutom har utvecklingen gått framåt och du behöver inte längre känna dig låst och pausa livet!

Några fördelar med att använda bröstpump: 

  • Få igång mjölkproduktionen direkt från start. Ibland kan barnet ha svårt att greppa bröstet vilket kan leda till att det istället gör ont och att du får såriga bröstvårtor. Då kan det vara skönt att växla och flaskmata. 

  • När du pumpar blir mjölkproduktionen också mer regelbunden, även om du inte alltid kan amma. 

  • En annan stor fördel är att din partner också kan vara med vid matning, vilket både ger en större närhet för de och du får lite avlastning. 

  • Går du tillbaka till jobbet men ammar fortfarande är en bröstpump bra för att pumpa på de tider din bebis skulle ammat, hemma har ni förberett så din partner kan flaskmata.

  • Skulle det vara så att din bebis är sjuk eller föds för tidigt och ni ligger kvar på sjukhuset – då kan en bröstpump hjälpa till att få igång mjölkproduktionen.

Det finns både manuella och elektriska bröstpumpar på marknaden idag, som tillgodoser olika behov. Vi kommer titta närmare på Elvie, som har elektriska pumpen Elvie Pump och nu breddat sortimentet med Elvie Curve, en manuell bröstpump och Elvie Catch, mjölkuppsamlingskupor till amningsbehån. 

 

Vad ska jag välja, elektrisk eller manuell bröstpump? 

Elektriskt och manuell pump skiljer sig på flera punkter. Elektriska Elvie Pump är en högteknologisk bröstpump som du kan koppla mot en app i mobilen. Där kan du se hur mycket du pumpar, historik, vilket bröst du pumpande senast (bra för en lite virrig amningshjärna) och styra pumpen direkt via appen. Pumpen har ett tyst läte och ryms i din amningsbehå. Bröstpumpen växlar automatiskt från simuleringsläge till pumpläge när det kommer mjölk och pausar när flaskan är full. Det här passar dig som vill att pumpen sköter jobbet medan du gör annat. 

Den manuella pumpen Elvie Curve, består av två delar, en hårdare ram och en silikonbehållare. Genom att trycka på silikonet skapas ett vakuumsug och pumpen börjar pumpa utan att du behöver göra något mer. Efter en stund minskar suget och du trycker då igen om du vill att pumpen ska pumpa mer. Precis som Elvie Pump ryms den i amningsbehån och är tyst men är ett billigare alternativ eftersom du inte har tekniken. Curve passar bra, antingen som ett komplement till Elvie Pump eller när du vill tömma det ena bröstet medan du ammar på det andra.

 

Tania Boler, Elvies grundare och vd, säger: ”Vårt mål på Elvie är att förändra kvinnors syn på sig själva. Utvecklingen av bröstpumpar hade stått still i många år när vi startade. Det fanns inga bra alternativ, och det ville vi ändra på. Det har varit fantastiskt att se hur Elvie redan har förändrat livet för många.

 

Lösningen för läckande bröst?

Bara du hör ett gråtande barn kan räcka för att mjölken ska rinna till. Det finns olika lösningar för att samla upp mjölk för att hindra läckage och klädbyten. I samband med lanseringen av Elvie Curve kommer även Elvie Catch, två mjölkuppsamlingskupor som, precis som bröstpumparna, är utformade till amningsbehån. Uppsamlingskuporna är utformade att följa bröstens form, kan användas även vid kraftiga läckage och kan användas igen och igen. 

Här hittar du hela kollektionen från Elvie. 

Priser
Elvie Pump kostar från 3 799 kr 
Elve Curve kostar 599 kr 
Elvie Catch kostar 399 kr 

Lämna en kommentar

Ditt namn
Kommentar