Ergobaby

Vilken bärsele ska jag välja?

13 januari 2020

Kan du känna dig vilsen i djungeln av bärdon, med selar som verkar ha ett oändligt antal inställningar, milslånga sjalstyger och allt däremellan? Med det stora utbud som finns idag är det inte alltid lätt att veta vad som egentligen passar dig bäst.

Vi kan inte alla bärselar och bärsjalar, men vi kan hjälpa dig på vägen och gå igenom våra olika modeller - likheter och framförallt skillnader mellan modellerna. Så häng med så tar vi en genomgång! 

Vi har idag fem olika modeller på bärselar och en bärsjal så låt oss gå igenom de olika modellerna, när de kom och vad som skiljer dem åt. Har du bråttom och snabbt vill veta skillnader och likheter rekommenderar vi diagrammet du finner lite längre ner. Där hittar du också ett test vilken bärsele du kan välja. 

 

 

ORIGINAL 

Det hela började för 17 år sedan, 2003 med Ergobabys första modell, Original.
I Orignal kan du bära på mage vänd mot dig, på höft och på rygg. Du kan bära från ca 5,5 kg upp till 20 kg, eller direkt från nyfödd med ett spädbarnsinlägg. 

Visste du att? 

 • Vissa upplever att Original känns lite större än de andra modellerna, det stämmer till viss del då panelen är slät och något större (jmf modellen 360). 
   
 • På vissa gamla förpackningar står det att bärselen har en maxvikt på 15 kg. Det var den från början men testades sedan om för en maxvikt på 20 kg. Så 20 kg gäller även om förpackningen säger 15. 

 

 


 

 360 

Vi hoppar nu fram till 2014 och Ergobaby lanserar sin första framåtvända bärsele 360. I 360 kan du precis som i Original bära från ca 5,5 kg till 20 kg eller från nyfödd med ett spädbarnsinlägg. Den största förändringen är att du kan bära barnet vänd framåt från ungefär 5-6 månader. 

Visste du att? 

 • När 360 kom var vissa upprörda och tyckte inte att man kunde bära barnet framåt. Sex år senare är det något de flesta föräldrar efterfrågar och vår modell OMNI 360 (360 efterföljare) är vår mest sålda modell. 
   
 • 360 har gjorts om under åren. De gamla modellerna har ett midjeband med kardborre men de nyare modellerna av 360 som säljs idag har istället en ryggplatta med spänne som övriga modeller. 


 

 

AURA

Året därpå lämnar vi bärselarna lite kort, för då lanserades nämligen vår bärsjal Aura. Aura är en enkel bärsjal i mjukt och svalt tyg där du kan bära från nyfödd upp till 11 kg. 

Att använda bärsjal är något som många tycker är mysigt, speciellt den första tiden när man vill vara extra nära.

Visste du att? 

 • Att bära ditt barn stärker relationen mellan dig och ditt barn, särskilt när barnet är litet och nyfött.  
 • De flesta brukar säga att det tar 3 gånger att lära sig att knyta bärsjalen. Alltså, lite övning och sen enklare än man kan tro! 

 

 

 

 

 

ADAPT

Tillbaka till bärselar för 2016 kom nästa nyhet, modellen Adapt. I Adapt kan du, jämfört med föregångarna, bära direkt från nyfödd! Precis som i Orginal kan du bära på mage vänd mot dig, på höft och rygg men med ännu fler möjligheter till justeringar för en optimal passform tack vare en smart kardborreknäppning som justerar sittbredden så att bärselen växer med dig lilla. 

Visste du att? 

 • Adapt är en populär modell bland föräldrar som letar efter en flexibel bärsele som fungerar från nyfödd och långt upp i åldern till ett lite billigare pris - och som vill ha sitt barn vänt mot sig. 
 • Adapt har en liten ficka dold på midjebältet. Lätt att missa! 
 • Passar mindre bärare extra bra eftersom du kan korsa axelremmarna för tight passform. 

 

 

 

 

 

OMNI 360 

2017 kom modellen som fortfarande är vår storsäljare, OMNI 360. OMNI 360 har tagit det bästa från sina föregångare. Den har alla bärpositioner precis som modellen 360 (därav namnet) och kan användas från nyfödd, precis som Adapt. 

Visste du att? 

 • OMNI 360 är flerfaldigt prisad och hyllad av både konsumenter och experter, nu senast utsedd Bäst i Test 2020
 • Omni 360 har en liten väska där du får plats med det du behöver under dagens äventyr.  

 

 

 

 

 

EMBRACE

Nu till september 2019 då vi lanserade vår allra senaste nyhet, Embrace. Embrace är en bärsele för den allra första tiden. Den skiljer sig mycket från alla tidigare modeller då den är en kombination mellan bärsele och bärsjal och är till för den allra första tiden. I Embrace kan du bära från nyfödd till ungefär 11 kg. 

Visste du att? 

 • Med Embrace justerar du bärselens storlek genom att rulla midjebältet. Enkelt och smidigt, eller hur? 
 • Det här är nog vår mysigaste sele, den är supermjuk.

 

 

 

 

Känner du dig fortfarande förvirrad över modellerna? Vi har satt ihop ett smart diagram som ger en överblick så du enkelt kan jämföra modellerna och hitta vilken som passar just dig bäst! LYCKA TILL och tveka inte att fråga oss om det är något du undrar antingen på Facebook eller Instagram. Bärande är roligt och ska vara bekvämt för både dig och din lilla. 

 

Ett sista tips! Sätt bärselen högt upp, högre än du ofta tror, tänk midjan mer än höften. Det gör att vikten hamnar på midjan/höften där du är stark och inte axlarna och placerar även din lilla i en ergonomisk grodposition, vilket innebär en lätt rundad rygg med rumpan nedanför knäskålarna. 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Ditt namn
Kommentar