Waterwipes

Därför skapades WaterWipes – världens renaste våtservetter

10 juni 2021

WaterWipes grundare Edward McCloskey fick en dotter som utvecklade blöjeksem. När han inte hittade våtservetter utan kemikalier i bestämde han sig för att ta saken i egna händer. Resultatet: WaterWipes, den skonsamma våtservetter som endast innehåller 99,9 procent vatten och en droppe fruktextrakt.

Som förälder till bebisar och småbarn går det åt många våtservetter. De är praktiska och kan användas till allt från blöjbyten till att torka av kladdiga munnar och små händer. Eftersom bebisar hud är omkring 30 procent tunnare jämfört med vuxnas hud är den också känsligare. Det ställer krav på att använda milda produkter utan tillsatser som kan irritera huden på de små. När Edward McCloskey, som bor i Drogheda på Irland, fick sin dotter i mitten av 2000-talet utvecklade hon blöjeksem. 

”Jag ville ta reda på varför hon fick blöjeksem. När jag tittade på våtservetterna som vi använde blev jag chockad när jag insåg hur många kemi-kalier vi smörjde in hennes känsliga hud med. Det måste finnas ett bättre alternativ så jag bestämde mig för att skapa ett säkert och rent alternativ”, säger Edward McCloskey.

 

Våtservetter utvecklade genom forskning

Efter många tester och gedigen vetenskaplig forskning föddes WaterWipes 2008. Det familjeägda företaget kallar dem för ”världens renaste våtservetter” eftersom de endast innehåller två ingredienser: 99,9 procent vatten och en droppe fruktextrakt. Fruktextraktet består av grapefruktkärnextrakt. De är skonsamma mot barns känsliga hud och lika mångsidiga som en traditionell våtservett. Tack vare att WaterWipes inte innehåller några tillsatser är de så skonsamma att de är ett bra alternativ på nyfödda barn och barn med känslig hud.

På Irland, i USA, Australien och Nya Zeeland rekommenderas WaterWipes av barnmorskor och används på neonatala intensivvårdsavdelningar. 

I dag finns WaterWipes i 50 länder runt om i världen. WaterWipes finns att köpa hos utvalda återförsäljare i Skandinavien, se här

 

FAKTA 

  • WaterWipes innehåller 99,9 procent vatten och en droppe fruktextrakt. Inget annat.
  • Fri från konserveringsmedel och kemikalier.
  • NYHET: Den mjuka våtservetten är tillverkad av 100% växtbaserade fibrer som bryts ned på 12 veckor.
  • Vattnet i WaterWipes genomgår en reningsprocess i sju steg som avlägsnar föroreningar, mjukar upp och renar vattnet.
  • Droppen av grapefruktkärnextrakt tillsätts för att skydda hudens barriär.
  • WaterWipes har tilldelats National Eczema Association Seal of Acceptance, en icke vinstdrivande organisation som identifierar produkter som passar för människor med eksem och känslig hud.
  • I Storbritannien är WaterWipes allergicertfierade.

Lämna en kommentar

Ditt namn
Kommentar